האם ולמה כדאי לצרוך פסטרמה?



שאלה: האם ולמה כדאי לצרוך פסטרמה? ואם כן, באיזו תדירות?

הדס רגב-טוביאס עונה:
פסטרמה היא דוגמא למוצר בשר מעובד אשר לרוב מוגש פרוס וקר. בישראל ובעולם מוכרים פסטרמה מבשר בקר, הודו או עוף.

מחקרים שבחנו את ההשפעה של מרכיבים במזון על תחלואה כמו סרטן הראו באופן ברור כי צריכת בשר אדום ובשרים מעובדים מעלה באופן ברור ומוכח את הסיכון להופעה של סרטן המעי הגס.
ההמלצות של ארגוני בריאות בארה"ב העוסקים במניעה וטיפול בסרטן ממליצים על הגבלת צריכת בשר אדום ל–300 גרם לשבוע והימנעות מצריכת בשרים שעברו תהליכי עיבוד כמו עישון או המלחה או הוספה של חומרים משמרים.

ככל הידוע לי, לא קיימת המלצה מפורשת לצרוך פסטרמה. כחלק מגיוון בצריכת המזון ושמירה על צריכה מתונה ושאיננה יומיומית אינני רואה כל בעיה בשילוב פריט מזון זה בתפריט היומי.

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.


חזרה